20140629_150748

Meininkiä Georgiassa

Meininkiä Georgiassa

Minulla oli, ennen näitä alle 23 vuotiaiden kisoja, aikuisten EM-kisat Ranskassa, mutta kerro niistä paljoa, sillä loukkaannuin ensimmäisessä ottelussani, enkä pystynyt otella kunnolla otteluitani. Tämän takia tipahdin aikaisessa vaiheessa kisasta.

Onnekseni loukkaantuminen ei ollut niin vakava ja pystyin osallistumaan tähän Tbilisissä järjestettävään kisaan. Matka ei alkanut kauhean hyvin, sillä tbilisin kentälle varattu kuljetus olikin vain 24 tuntia myöhässä, sillä asuntomme vuokraaja oli ymmärtänyt saapumispäivämme väärin. Saimme kuitenkin hankittua osoitteemme ja hankimme hullun taksikuskin, joka ajoi koko matkan 140km/h kahden kaistan keskellä. Pääsimme kuitenkin yhtenä kappaleena asunnollemme, jossa asuntomme vuokraaja odotteli meitä iloisesti vaikka kello oli 02.00. En kerro paljoa Tbilisistä, mutta pistän kuvan meidän rapusta, joka antaa yleisen kuvan koko kaupungista.
Hyvänä puolena asunnossa oli se, että asuimme noin 400 metrin päässä kisapaikasta, joten kävely kisapaikalle ei tuottanut ongelmia. Toisena hyvänä puolena oli hinta, joka oli 45 euroa per henki per viikko.

Kisapaikka oli oikein toimiva, kuten myös kisajärjestely. Kertaakaan ei ollut liian pitkää, turhaa taukoa ja kaikki muukin toimi ilman ongelmia. Joten vaikka seinissä oli reikiä ja laasti tippui katosta, oli kisajärjestely parempi kuin yhdessäkään Italian kisassa missä olen ollut.
Alkueräni vastustajat olivat melko simppelit. Tämä saattaa johtua siintä, että minut oltiin ränkätty ensimmäiseksi omassa erässäni. Aloitin otteluni erittäin huonosti, enimmäisen ottelun minun olisi pitänyt voittaa aivan selvästi, mutta voitinkin hänet juuri ja juuri tuloksin 2-1. Fiilis parantui toisessa ottelussa hieman, ja voitinkin ottelun 5-1, mutta tunsin silti, että en ollut vielä ihan täydessä iskussa. Tätä jatkui melkein koko alkuerien ajan, ja vasta viimeisessä ottelussani huomasin, että olen päässyt melkein omalle tasolleni. Tätä ennen ikävä kyllä hävisin yhden ottelun eräälle puolalaiselle miekkailijalle. Mutta sentään sain alkueristä hyvän  tuloksen 5voittoa ja 1tappio. Näillä voitoilla olin rangking 8 alkuerien jälkeen, ja pääsin suoraan 32-kuppiin.

Ensimmäisenä vastuksenani kupeissa oli Hollannin Tulen. Minulla on pientä historiaa tämän hepun kanssa. Olen ottanut häntä vastaan kaksi kertaa aikaisemmin ja molemmat kerrat olen hävinnyt 5-4. Tämä oli myös sama äijä joka tuhosi minun käteni EM kisoissa, josta mainitsin kirjoitukseni alkuosassa. Tällä kertaa kuitenkin käteni toimi ja hänellä ei ole minkäänlaista mahdollisuuksia. Näin siis ajattelin otteluni alkuvaiheessa, ja näinhän se loppujenlopuksi myös olikin. Pistän videon sivun media tilaan, jossa voitte katsoa matsin kokonaisuudessaan, joten minun ei tarvitse siis siintä kirjoittaa enempää. Voitin kuitenkin hänet 15-8 ja etenin hyvissä mielin 16 parhaan joukkoon.

Toinen otteluni oli Venäläistä Lyuta vastaan. Tämäkin ottelu videoitiin, mutta video on kadonnut jostain syystä. Joten joudun siis selittämään ottelun kulun. Se alkoi todella normaalisti, eli saimme passiivisuuden, ja meidän ottelumme siirrettiin suoraan toiseen erään. Lyu oli erittäin painostava henkilö. Hänen taktiikkansa oli, että hän aloitti suoraan painostuksen, ja vei sinut omalle takarajalle. Siellä hän teki pitkältä flikkejä ja pieniä hyökkäyksiä. Jos itse hyökkäsit, hän väisti erittäin vahvasti, tai pisti suoraan vastaan. Hän oli vahvempi kuin He-Man ja ottelun aikana hän tuhosi käteni aivan totaalisesti. Itse otin taktiikakseni sen, että yritin pitää hänet mahdollisimman kaukana, ja napsin pisteitä kädestä, tai lähdin oikeassa tilanteessa hyökkäämään vastaan. Tämä toimi melko hyvin, ja sain pidettyä tilanteen tasaisena koko ottelun ajan. Aika loppui tilanteeseen 12-12, joten jatkoimme jatkoajalle. Lyu sai edun, ja minulla oli taktiikkana, painostaa hänet taakse, pitää paine yllä ja oikeassa tilanteessa hyökätä. Tein tämän kerran flechellä, mutta hän ikävä kyllä sai juuri ja juuri tupla pisteen. Tämän takia, jouduin painostamaan uudestaan. Löysin hyvän paikan ja lähdin hyökkäämään hänen reiteensä. Tämän jälkeen katsottiin, kummalla oli parempi tuuri ja kumpi osui aiemmin. Minulla ikävä kyllä tuuria ei ollut, joten Lyu sai viimeisen pisteen ja voitti minut 13-12.

Lopullinen tulokseni oli kisojen 12. Olin ehkä hieman pettynyt, sillä minulla olisi ollut hyvä mahdollisuus päästä taistelemaan mitaleista, mutta silti olin voittanut Tulenin johon olin todella tyytyväinen.