20140319_151141[1]

Minun kirjoituksissani on taas ollut pienehköinen tauko. Tällä kertaa tosin siihen on parempi syy kuin laiskuus. Legnanossa tapahtuneen loukkaantumiseni jälkeen, tulokseni kisoissa on ollut melko surkea, enkä ole tahtonut kirjoittaa tänne kisoista, joissa en ole otellut omalla tasollani. Mutta loukkaantumisesta on jo muutama kuukausi, ja jalkani on parantunut hyvällä ajoituksella Vancouverin GP kisoja varten.

Matkalle Suomesta lähti vain kaksi. Minä ja Niko. Saavuimme Canadaan viikkoa ennen kisoja, sillä halusimme tottua aikaeroon sekä tahdoimme osallistua Vancouverissa pidettävään maajoukkueleiriin. Tämä on ensimmäinen kertani Amerikan mantereella, ja päätimme Nikon kanssa ensimmäisenä päivänä hypätä rajan yli, ja viettää päivän mittainen loma Seattlessa. Tämä oli ihan mukava reissu, mutta täytyy kyllä myöntää, ettei Seattle ole mikään näkemisen arvoinen kaupunki. Reissumme jännittävin asia olikin, kun näimme helikopterionnettomuuden jäänteet. Matkapäivämme aamuna helikopteri oli pudonnut, ja tuhoutunut Seattlen Space Needlen viereen, vieden mukanaan ainakin kolme autoa. Huono asia tässä oli se, että onnettomuuden takia Space Needle oli suljettu, eli emme päässeet näkemään Seattlen ainoaa oikeata nähtävyyttä…
Vancouver oli myös paikka, missä minun huonon tuurin kierre pääsi loppumaan. Olen nyt kaksi vuotta putkeen, melkein jokaisessa ulkomaan kisassa päässyt aamun ensimmäisiin alkueriin, mutta tällä kertaa asia ei ollut näin. Sain luvan nukkua myöhään, ja aloittaa eräni vasta keskipäivän aikoihin. Lämmittelyssä tunnelma oli ehkä vähän jäinen. En saanut paikkoja suoraan avattua, ja lämmittely otteluissakin huomasin, ettei terä ole ihan kohillaan, ja hyökkäykset kauhean räjähtäviä. Menin siis ensimmäisiin otteluihini todella jännittyneinä, sillä oletin, etten saa kaikkea irti otteluissani. Vastaani tuli ensimmäisessä ottelussa Canadan Boisvert-Simard. Tuttu kaveri. Olen ottanut hänen kanssaan muutaman kerran aikaisemmin otteluita. Hän on erittäin voimakas miekkailija, ja suurimpana vahvuutena hänellä on tarkkuus. Hän aloitti ottelun kovalla painostuksella, yrittäen samalla käsipistoja. Yrittäessään flikkiä (heittopisto), näin hyvän paikan ja onnistuin pistämään häntä vastaan hänen alakäteen. Tässä kuitenkin meni jo yli puolet ottelun ajasta, joten Boisvert hermostui hieman ja alkoi painostamaan vielä enemmän. Hän yritti suoraa syöksyä, mutta sain peruutettua tarpeeksi paljon, ettei pisto osunut, ja lähdin suoraan fleschiin saaden 2-0 johdon. Tämän jälkeen Boisvert teki, mitä hän osaa parhaiten, ja otti erittäin lyhyessä ajassa kaksi pistoa minun kädestäni tarkoilla flikeillä ja pistoilla. 2-2 tilanteessa menimme siis jatkoajalle, minä sain edun ja heti kun Boisvert otti ensimmäiset askeleensa, lähdin suoraan vastapalloon fleschillä, ja voitin ottelun 3-2.
Toinen otteluni oli Argentiinalaista Lugonesia vastaan. Hän oli erittäin pitkä jätkä. Ainakin viisi senttiä minua pitempi. Hänen tyylinsä tosin oli todella hyökkäävä, joka teki ottelusta todella helpon minulle. Hän hyökkäsi, minä tein väistön ja piston. Tätä jatkui koko ottelun ajan, ja voitin hänet 5-1.
Seuraavat ottelut minulla olivat taas eräni vaikeimmat. Ensiksi oli Saksan Böehm. Vasenkätinen pitkä mies, joka oli todella puolustava. Ottelu alkoi todella tasaisesti, mutta 2-2 tilanteessa tein typerän virheen, joka vei hänet 3-2 johtoon. Kun hän sai johtoaseman niin joudun itse painostamaan häntä, joka oli erittäin hankalaa. Hän osasi käyttää tilanteet onnistuneesti hyväkseen, ja voitti minut 5-2. Tämän jälkeinen otteluni Italian Bruttinia vastaan oli melko samanlainen. Tilanne oli 1-1 ja oli puoli minuuttia jäljellä. Tein onnistuneen hyökkäyksen, mutta pistin muutaman sentin ohi, jolloin Bruttiini sai 2-1 johdon. Ajan loppumisen takia yritin muutaman epäonnistuneen hyökkäyksen, ja Bruttini voitti minut 4-1. Enään kaksi ottelua jäljellä, jotka kummatkin olivat erittäin selvät. Ensiksi Venäjän tankki Anokhin, joka vain vyöryi minun ylitseni. 5-1 tappio. Sekä Kanadalainen juniori ottelia, jonka yli itse vyöryin 5-1. Alkuerieni lopputulos oli siis ihan OK 3-3.
Niko oli onnistunut alkuerissä paremmin kuin minä, joten hän pääsi suoraan seuraavalle päivälle, kun minun piti ottaa vielä yksi ottelu cupeissa. Tämä ottelu oli Kanadalaista Leblancia vastaan. LeBlanc on banaani kahvainen ja melko tasainen ottelija. Hän osaa liikkua melko nopeasti, hyökätä melko hyvin, ja puolustaa melko vahvasti. Ottelu kuitenkaan ei tuottanut minulle suurempaa ongelmaa, sillä onnistuin ajoittamaan vasta hyökkäykseni juuri oikein. Heti kun LeBlanc yritti hämätä hyökkäystä, lähdin suoraan flesche hyökkäykseen. Koska osasin ajoittaa nämä hyökkäykset juuri oikein, ei LeBlancilla ollut paljoa mahdollisuuksia. Hän yritti myös hyökätä paljon, mutta väistöni olivat vahvat ja voitin hänet lopulta 15-7. Tämän jälkeen kisa loppui lauantain osalta, ja aloitimme valmistelumme seuraavan päivän 64 cuppi otteluita varten.
64 Cupissa sain vastaani maailman rangking 6. Venetzuelalaisen Fernandezin. Fernandez on todella pitkä banaani kahvainen ottelija. Ottelu oli siis erittäin hankala. Olen kuitenkin tyytyväinen siintä, että suurin osa matsista tilanne oli erittäin tasainen. Puolustukseni, sekä jalkatyöni olivat tarpeeksi hyvät, ettei Fernandez saanut hyökkäyksillään melkein yhtään pistettä. Hän joutui tekemään todella paljon työtä saadakseen pisteet. Mutta niin jouduin minäkin. Fernandezilla on uskomattoman hyvä jalkatyö, joten pisteiden saanti ei ollut minulla helppoa. Suurin ongelmani ottelussa olikin se, että suurin osa hyökkäyksistäni jäi sen yhden sentin päähän. Ajoitin hyökkäykseni oikein, ja minun olisi pitänyt saada piste, mutta melkein jokainen kerta Fernandez sai liikutettua kehoaan oikein, että pistoni meni joko ohi, tai jäi vähän vajaaksi. Tätä jatkui, todella pitkään. Me taistelimme kaikki kolme erää. Kolmannen erän loppupuolella aika jäi vähäiseksi ja Fernandez johti minua 9-7, joten minun oli pakko lähteä ryntäämään. Tässä vaiheessa huomasi, että näin taitavaa ottelijaa vastaan ei voi tehdä huolimattomia hyökkäyksiä. Ottelu siis loppui Fernandezin voittoon 15-9. Mutta olen sentään tyytyväinen, että yksi maailman huipuista joutui tekemään työtä kaikki kolme erää, enkä antanut hänelle helppoa voittoa.
Tässä on nyt pienehköinen tauko ennen seuraavia ulkomaan kisoja, jotka taitavat olla Pariisin MC sekä Bernin GP matkat. Yritän kirjoitella lisää siis silloin.