Päivä 5

Taas kerran aikainen herätys kun joukkuekisamme ensimmäinen ottelu alkoi jo 9.o0 aamulla. Ensimmäinen ottelumme oli Turkkia vastaan.

Joukkue kisa on miekkailu kisa jossa jokaisesta joukkueesta kolme miekkailijaa ottelee viiden pisteen otteluita toisen joukkuen kolmea miekkailijaa vastaan. Ottelu kestää 3 minuuttia ja jos viittä pistettä ei saada siinä ajassa voi seuraava miekkailija kuroa sen pistemäärän.

Ottelumme alkoi heti hyvin, kun joukkueemme otti pienen johdon turkkia vastaan. Jatkoimme samalla tilanteella ihan viimeisiin otteluihimme asti. Kun yhden joukkuekaverini tuli ottaa Turkin ankkuria Böjteä vastaan ei hän pystynyt pitämään tilannetta meidän johdossa, joten Turkki nousi muutaman pisteen johtoon. Turkki siis  oli kahden pisteen johdossa kun otin viimeisen ottelun Böjteä vastaan. Aloitin viimeisen ottelun erittäin tarkasti ja sain otettua muutaman tarkan hyökkäyksen, joten pääsimme ensiksi tasoihin, ja sitten johtoon. Kun pääsimme pisteen johtoon oli aika jo melko lopussa joten Böjten piti hyökätä kunnolla saadakseen minut kiinni. Nämä eivät aina onnistuneet ja pidin meillä johto aseman. Peli oli 43-42 kun Böjte lähti viimeiseen hyökkäykseensä, ja sai pisteen selänkäännön  jälkeen. Tuomari huomasi selänkäännön ja hylkäsi pisteen. Tämän jälkeen oli ainoastaan yksi sekunti jäljellä, joten voitimme Turkin 43-42.

Seuraavaksi vastaamme tuli Venäjä. Tiesimme jo alusta asti ettei meillä riitä eväät tämän joukkueen voittoon, sillä heidän joukkue oli koko kisassa aivan ylivoimainen. Ottelimme kuitenkin tosissaan ja hävisimme heille 45-22.

Häviön jälkeen mitallitaistelu oli loppunut, mutta meillä oli kuitenkin vielä kolme ottelua jäljellä. Nämä ottelut ratkaisivat meidän sijoituksen. Näistä otteluista ensimmäisenä saimme vastaamme Tanskan.  Tanskallakin oli erittäin vahva joukkue mukana, mutta me onnistuimme ottelemaan erittäin tarkasti,  joten ottelu oli 40-33 kun viimeinen ottelumme alkoi. Ankkuriosuudessa vastaani tuli Von Der Osten, joka voitti pari päivää edeltäneen euroopan mestaruus kisan. Ottelu alkoi melko heikosti kun vastustajani lähti suoraan ottamaan jalastani pistoa, ja sai sen heti ensimmäisen sekunnin sisällä. Toisen piston hän otti minun kädestäni. Tämän jälkeen aloin vähän miettimään mitä minun kannattaisi tehdä, joten aloin itse napsimaan pisteitä. Onnistuin saamaan omat hyökkäykseni läpi, joten voitin Von Der Ostenin pistein 5-2. Eli voitimme ottelumme 45-35.

Seuraavana vastaamme tuli Sveitsi. Olin jo edeltävässä ottelussa satuttanut jalkani niin etten pystynyt kunnolla liikkumaan, mutta koska varamiehemme ei halunnut otella, jouduin itse ottamaan tämänkin ottelun. Minun ensimmäisenä otteluna tuli vastaan Clenin, joka on ollut kadettien Em-finaalissa ja junioreiden MC-mitalisti. Aloitin otteluni ottamalla pieniä askelia ja myös erittäin hitaita. Tämän takia jouduin tekemään erittäin paljon kädelläni. Clenin lähti painostamaan minua ja hyökkäsi usein. Onnistuin saamaan hänen terän kiinni mutta usein ei vastapistoni onnistuneet, joten jatkoin vain väistämistä ja kun löysin oikean paikan, otin sieltä pisteen heti. Tämä tyyli sai Cleninin raivon partaalle  jolloin hän hyökkäsi vielä enemmän. Sain otettua pisteet näistäkin ja ottelumme loppui 5-2. Kanssaottelijani eivät ottaneet muutamaa matsia yhtä hyvin, joten jouduin ottamaan viimeisen matsin taas kerran kahden pisteen tappiotilanteesta. Otin taas hitaan painostuksen päälle ja onnistuin vastaamaan hänen hyökkäyksiinsä tarpeeksi hyvin joten menimme jatko aika tilanteeseen pistein 42-42. Tällöin tein ikävä kyllä virheen koska kun vastustajani lähti hyökkäykseen, väistin hänen teränsä, mutta en pystynyt jalkani takia ottamaan askelta taakse, joka aiheutti sen, että pistin hänestä ohi. Vastustajani hyödynsi tätä ja pisti minua voittaen ottelun 43-42.

Viimeisenä meille tuli vastaan Israel,  mutta jalkani alkoi olemaan siinä kunnossa, että en pystynyt kunnolla edes kävelemään, joten pistin meidän varamiehen miekkailemaan ja menin itse tauolle. Onneksi minua ei ottelussa edes tarvittu, sillä voitimme Israelin yli 10 pisteellä.

Tämän jälkeen sijoituksemme oli 11 ja kisamme oli päättyneet siihen. Me olisimme voineet olla paremmalla sijoituksella, mutta koska noin kova venäjä tuli niin alussa vastaamme, emme pystyneet parempaan.